Sokowirówka – sposób na świeże soki zimą
Zgodnie z zaleceniami Światowych Organizacji Zdrowia, dziennie powinniśmy spożywać 400 g warzyw i owoców, najlepiej w pięciu porcjach. To niezbędna ilość witamin i minerałów, których do prawidłowego funkcjonowania potrzebuje organizm. Zimą o to trudne, ale jeżeli w Twoim posiadaniu znajdzie się sokowirówka, robienie świeżych soków stanie się jak najbardziej możliwe.
Dlaczego warto kupić świeże soki owocowo-warzywne?
- Idealny sposób na wzmocnienie organizmu.
- Zyskujemy energię, której do prawidłowego funkcjonowania potrzebuje organizm.
- Układ pokarmowy pracuje skutecznie i nie występują w jego obrębie żadne dolegliwości.
- Do organizmu dostarczane są niezbędne składniki odżywcze.
- Twoje samopoczucie każdego dnia jest bardzo dobre.
- Organizm skutecznie radzi sobie z toksynami i samoczynnie oczyszcza się.
- Dzięki temu, że w warzywach i owocach nie ma dodatkowych cukrów, w żaden sposób nie zatruwasz swojego organizmu.
- Twoja dieta będzie zróżnicowana.
Sokowirówka dobrym wyborem na zimowy czas, i nie tylko
Sok świeżo wyciśnięty w sokowirówce nie dość, że jest pyszny, to jeszcze zawiera bardzo dużo składników odżywczych. Musisz jednak pamiętać, że to urządzenie ma pewne ograniczenia i soku nie uda się pozyskać ze wszystkich warzyw i owoców. Najlepiej wypić go również zaraz po przygotowaniu, ponieważ składa się z osadu oraz wody, a to skutecznie uniemożliwia jego długie przechowywanie.
Jeżeli szukasz taniego, a jednocześnie przydatnego urządzenia, to drobne agd na pewno bardzo dobrze w tej roli się sprawdzi. Da możliwość szybkiego przygotowania soków warzywno-owocowych, które z przyjemnością można będzie pić każdego dnia. Wybierając powystawowe agd, zyskujesz bardzo dobrej jakości sprzęt za stosunkowo niską cenę.
Wiele kompozycji smakowych do wyboru
Masz nieograniczone możliwości, jeżeli chodzi o komponowanie smaków. Sokowirówka to nie malakser. Możesz tworzyć dowolne zestawienia, które najbardziej odpowiadają Twoim kupkom smakowym. Nie ma pod tym względem żadnych ograniczeń. Zarówno smaczny będzie klasyczny sok jabłkowo-marchewkowy, jak i ten z dodatkiem większej ilości składników.